Bewijs van God & Bewijs van Islam (Logica) ~20 Min.

Nu we de aandacht van de ongelovige hebben en hij of zij interesse heeft (dus belangstelling toont), omdat hij of zij aan ons heeft gevraagd, “Geef jouw bewijs”, dan geven we hem dit zeker met alle plezier, laten we beginnen in shaa Allah (met God zijn Wil):
Disclaimer : alle bewijzen zullen worden voorzien worden d.m.v. Logica. Dus (1 + 1 + 1 = 3) is drie en niet gelijk aan één. Dit is logisch, en hiervoor hoef je geen wetenschapper te zijn, desondanks dat we een Science student zijn aan de Technische Universiteit te Eindhoven, zullen we het houden op zo een (niet-technische) niveau in shaa Allah!:

1. Wat is Bewijs eigenlijk? & Wat accepteren we als bewijs?

We moeten eerst overeen komen met elkaar, wat we beiden als bewijs accepteren. We beginnen meteen met een vraag. Bent u het met de volgende stelling eens:

“Ik geloof alleen in wat ik zie. Ofterwijl: Eerst zien dan geloven…”?

Dit klopt niet, en we zullen u dit duidelijk maken met 3 voorbeelden:

Voorbeeld 1 (Dier & Huis)

Stel dat u met uw hond in een tweedelig kamer bevind waarbij de tweede deel van de kamer gescheiden is met een muur (niet zichtbaar is voor u en voor de hond), maar u wel op de hoogte bent dat er vuur is achter de muur.

Wetend dat u de hond geen specifieke command heeft onderwezen, als u de hond vraagt “Ren weg, er is vuur”. Wat zou de hond doen? De hond zou u waarschijnlijk raar aankijken omdat hij u niet begrijpt.

Zelfde specifieke verhaal, maar dan nu in plaats van de hond, is het uw moeder die u haastig benaderd met een serieus blik, en haar direct vraagt vraagt “Mam, er is vuur! Kom we rennen weg!” en vervolgens uw hand uitsteekt om gezamenlijk weg te rennen. Wat doet uw moeder? Die zal u aankijken, naar uw gezichtsuitdrukkingen (lichaamstaal) om in te schatten of u serieus bent of niet, hiervoor gebruikt ze haar Logica om een conclusie te trekken. Ze rent vervolgens mee.

Wat leren we van dit verhaal? We zien hier duidelijk dat wij een extra eigenschap hebben als mensen om op basis van logica te geloven (als bewijs), want wanneer rent de hond weg? Als hij de vuur ziet. Ziet u, wij mensen zijn geen dieren, wij hebben een extra eigenschap wat ons uniek maakt en dus boven de dieren plaatst. Wij hoeven niet iets te zien om er in te geloven, we geloven ook op basis van Logica, als het Logisch is nemen we het aan.

Voorbeeld 2 (Auto & Snelweg, kort)

Stel u heeft uw rijbewijs en u rijdt op de snelweg, u hoort op de radio over 500 meter is er een file van 8 uur lang, pak de eerst volgende rechts, ga de andere snelweg op en u bent 7,5 uur eerder thuis.

Wat doet u? “Eerst zien dan geloven”, dus u rijdt de file in, en u kijkt links & rechts, en komt dus vast te zitten?

Nee u zou uw logica gebruiken, en misschien zelfs de auto opzij zetten en het even factchecken met een App, aangezien 8 uur wel heel overdreven tijdsduur is. Vervolgens als u uw bevestiging hebt dat het geen fout kan zijn, omdat het bij elke bron van verkeerinformatie die u geraadpleegt het zo staat (en dus op logica wijze, bijna niet mogelijk is dat de onafhankelijke verkeerdrukte meters allemaal dezelfde fout maken), dat u dan op basis van uw Logica (Logische redenatie) de eerste rechts pakt en vervolgens 7.5 uur eerder thuis bent?

Voorbeeld 3 (Zwaartekracht, kortste)

Vraag: Hoe ziet zwaartekracht eruit?

Antwoord: Zwaartekracht kunnen we niet zien, Allahu’Alem hoe het eruit ziet. Hoe kan je in zwaarte kracht geloven als je achter de citaat “Ik geloof alleen in wat ik zie” staat?

We bewijzen dat zwaartekracht bestaat doormiddel van het resultaat, we zien zwaartekracht zelf niet, maar we zien dat wanneer we een object los laten, het altijd getrokken wordt naar het grond. Dit kan één keer zo zijn, toeval, tweede keer zo zijn, toeval. Maar als gauw tot nu toe hebben we altijd gezien dat elke object altijd naar de grond getrokken is. Hierdoor bewijzen we het bestaan zwaartekracht doormiddel van het zien van het resultaat (Logisch redenatie) aangezien het geen toeval kan zijn (dus niet vanuit zichzelf kan gebeuren), en er echt een kracht moet zijn dat het trekt.

Bonus vraag: Heeft u China gezien?

Als er wordt geantwoord: Ja, via TV. Dan zeg je, dat is niet valide, ben je geweest en heb je het gezien dat het zo is? Misschien laten ze wel continu Nieuw-Zeeland ofzo zien? Hoe weetje dat zo zeker? “Eerst zien dan geloven” ziet u weer dat het niet volhoudt.

Conclusie

Hierdoor hebben we bewezen dat wij mensen geen dieren zijn, maar dat we als mensen juist een extra eigenschap hebben om te geloven (bewijs).

Zo dat we als bewijs niet alleen het zien accepteren (wat ook een valide bewijs is), maar ook Logica.

Zo dat we de volgende als bewijs accepteren:

 • Bewijs op basis van het zien (als ik zeg dat er een appel is mijn tas, en ik als bewijs hem vervolgens eruit haal en laat zien).
 • Bewijs op basis van Logica (zodra het Logisch klinkt voor ons, dan accepteren we het als mensen, zoals het bewijs van zwaartekracht d.m.v. het resultaat te zien weten we dat we persé een kracht moet zijn wat ieder object naar de grond laat trekken).

2. (Optioneel) Normalisatie van Zegeningen (Blessingen, bevat: Mercedes, Moeders, Benen).

Mercedes

Stel, u rijdt met een Mercedes naar uw werk voor 10 jaar lang, en opeens gaat het kapot, en moet u plots in een kleine oude Suzuki gaan reiden. Dan pas helaas zal u het ineens door hebben bij het reiden naar uw werk, over hoe fijn het u had de afgelopen 10 jaar, en u erg u de Mercedes waardeert. Helaas zag u dit niet direct in bij het gebruik van 10 jaar, misschien alleen in het begin toen u hem net nieuw kreeg, enkele maanden lang besef gehad.

Moeder

Helaas verlaten onze moeders meestal eerder dan ons. Als dat gebeurd (Moge Allah onze moeders beschermen, Ameen), dan pas gaan we helaas denken hoe gezegend we waren met onze moeder, en “Had ik maar mijn kamer opgeruimt, dat kost 7 minuten, en mijn moeder was zo blij geweest.”, of had ik maar net wat meer geknuffeld (liefde gegeven) toen ze er nog was.
Helaas zien we dit niet zo in elke dag, met de bewijzen om ons heen. Alleen tot dat één iemand, zoals ik het aan u komt vertellen, of tot dat het helaas verdwenen is.

Benen

Stel u staat een ochtend op en u ziet uw twee benen nietmeer (totaal geamputeerd), hoe erg zou je dan de besef hebben hoe goed u het wel niet had? Als u dan na 3 jaar eindelijk weer op een manier uw benen terug krijgt, dus dat u weer kan bewegen na jaren, dan zal u rennen uit vreugde. U zou zelfs vrijwillig naar de station lopen ipv vervoer gebruiken puur omdat u het Blessing nu wel inziet en er gebruik van wilt maken.

Conclusie: Wij mensen helaas, raken genormaliseerd (gewend dat het onzichtbaar wordt, dus dat we het nietmeer door hebben) aan allerlei Blessingen van Allah om ons heen. Zodat hier pas op de hoogte komen, alleen als iemand het komt vertellen aan u (net als ik nu) of als het uit u leven gaat (vooral wanneer het permanent verdwijnt), dan pas reflecteren we met waardering, en zien we het in hoe erg we geblessed waren.

Zo zijn er nog veeel dingen om ons heen die wij niet waarnemen en de waarde ervan niet genoeg waarderen, puur omdat we aan genormaliseerd zijn dat we dit hebben.

3. Bewijs van God.

Voorkennis:

We hebben bewezen dat Logica een valide bewijs is, en dat we dus niet alléén geloven op basis van zien (we zijn geen dieren), maar ook dus op basis van Logica, als het Logisch klinkt dan nemen we het aan.
We hebben bewezen dat we helaas genormaliseerd raken aan Blessingen van Allah, tot dat we er over ingelicht worden of het ontbreekt helaas uit ons leven.

We gaan God bewijzen door middel van Logica (net als bij zwaartekracht, d.m.v. het resultaat te bewijzen, desondanks we het zwaartekracht zelf nooit hebben kunnen gezien). De bewijzen van Allah weet u al, mijn enige taak zal zijn om u te informeren hier over (doordat het genormaliseerd is ziet u het nu niet in, zoals we hadden geconcludeerd gaat u het zelf inzien na dat iemand u erover herinnert) en u te herinneren aan deze Bewijzen van Allah. Let’s start, in shaa Allah!

Realiteit

De mensen die God verwerpen, claimen dat de wereld met toeval is veroorzaakt. Dus met geluk is het toevallig zo gebeurd. Deze mensen (of beter gezegd ideologie) gaan we aanpakken in shaa Allah (met God zijn Wil)!

 1. Perfect design Kringloop. Wij ademen in en wat we uit ademen, “ademt” de boom weer in, en wat het “uit ademt”, ademen wij weer in. Subhan’Allah (Allah is perfect) zo mooi kringloop. Dit is zo prachtig, kan dit toeval zijn?
 2. Perfect design Magnetosfeer. Kijk naar de hemel, mooi prachtig blauw als u omhoog kijkt, geen pilaren niks, het zweeft, geen barsten!, het is een schild, het zorgt ervoor dat meteorieten die er doorheen komen opgevangen worden (doordat het super klein wordt), dat onze zuurstof hier op aarde blijft. Dit is toch prachtig? Hoe kan dit toeval zijn? Er moet toch een Designer zijn die zoiets zo heeft gewild? Die eigenlijk een heel systeem heeft ontworpen dat zichzelf onderhoudt? Het is toch te prachtig om toeval te zijn?

3. Perfect design Mensheid Laten we komen op het grootste bewijs van God persoonlijk die ik ken, en ik ben er heel enthousiast over om eerlijk te zijn. Het grootste Bewijs van God naar mijn mening, is. *trommelgeroffel*, JIJ!

& ik. We zijn beiden van 2 druppel vloeistof (of een vloeistof en een eicel, hoe je het wilt noemen, we houden het op 2 druppel vloeistof), twee druppel vloeistof, besef! Ik ben 1.85 meter, Subhan’Allah (Allah is perfect). Besef we hebben tanden en nagels, hoe kan dat? Van twee druppel vloeistof… Dit kan toch geen toeval zijn? Er moet toch een Designer zijn die dat zo heeft besloten, besef:

Uw neus staat boven uw mond, hoezo? Zodat als u eet dat u geen moeite hoeft te doen en kan ruiken of het nog vers is of niet, stel het zou toeval zijn, zou u neus dan niet op een random plek staan zoals op uw achterhoofd ergens? (zodat u moeite moest doen om een proef te doen voor het eten?)

Uw wenkbrauwen, staan boven uw ogen, dit zodat het de zure zweet opvangt van ur voorhoofd en het niet in uw ogen komt, Subhan’Allah, hoe mooi, kan toch geen toeval zijn? Dit zou toch Iemand moeten hebben Bedacht? Er moet wel een Opper-Macht zijn, die dat zo heeft bedacht.

Suban’Allah (Allah is Perfect) je hebt wimpers, zodat het je ogen beschermt door het opvangen van stof. Mijn punt is dit kan geen toeval zijn, stel het zou toeval zijn, dan zou 1 oog hier achter op ons hoofd bevinden en een ander oog helemaal bijvoorbeeld achter de oor, maar zo prachtig zoals nu kan noooit toeval zijn. Hier is echt op bedacht, zo Perfect geDesigned, we zien ook dat er MINIMAAL een darm van 6 meter in ons buik zit, ZES METER, dit kan toch geen toeval zijn? Hoe past dat? Er moet wel een Designer zijn!!

4. Perfect Design plant ontwikkelingssysteem. Laten we komen op onze laatste voorbeeld, toekomstige broeder/zuster (in shaa Allah, NL: met Allah zijn wil), we zetten één klein zaadje in de grond, kijk wat er gebeurd.. Subhan’Allah, TACHTIG METER lange boom, steving als wat, en leven soms zelfs 1000 jaar lang. Dit kan toch geen toeval zijn akhi? Hoe weet een zaadje dat, er moet toch een Opper-Macht zijn die dat zo heeft Gewild en een heel Systeem heeft gemaakt wat zich op deze manier voortplant, dus dat Hij eigenlijk een hele Algortihme heeft ontworpen, en daarmee alles in balans wordt behouden.

5. 2020 Voorbeeld (Optioneel, bonus 2020 voorbeeld, tot nu toe de meesten 97% erkent nu dat er een Designer moet bestaan, een Opper-Macht die dit zo heeft Ontworpen, dit hele systeem, en er geen kans is voor toeval, want het is te prachtig om toeval te zijn, dat is onlogisch en on reëel.
Maar toch zijn er enkele geweest die zelfs tot hier hun ego niet hebben weten opzij te schuiven, voor hun hebben we deze 2020 voorbeeld in shaa Allah. Hoe wel dit groep echt klein is Alhamdulillah (Alle lof aan Allah), hebben we toch nog voor de zekerheid om zeker te zijn een grond en klaar makend voorbeeld erin gezet. Bismillahi-Rahmani-Rahim (in de naam van Allah, de Meest Barmhartige, de Meest Genadevolle):

Ik heb een iPhone met face ID scan etc (niet om op te scheppen hè, maar als voorbeeld 2020 in shaa Allah). Een iPhone is gemaakt van plastic, silicoon, en glas.
Plastic & Silicoon wordt gemaakt van OLIE.
Glas wordt gemaakt van ZAND.
Dus kort gezegt heb ik ZAND & OLIE in mijn hand (verwijzend naar de iPhone).

Stel u loopt in een OLIE rijke WOESTIJN, dus (er is) ZAND & OLIE.
Mijn iPhone is geavanceerd ma shaa Allah (God heeft het zo gewild) met een face ID scan een mooi design, sluimer knop, alles is doordacht, meerdere camera lenzen zelfs tegenwoordig, subhan’Allah.
Stel u ziet mijn mooie iPhone daar liggen met face ID Scan, sluimer knop, zelfs meerdere camera lenzen tegenwoordig.
Zou u zeggen, oh, deze iPhone, is toevallig zo terecht gekomen doordat er een zandstorm kwam en kamelen langsliepen, is ZAND & OLIE zo terecht gekomen speciaal dat het precies deze iPhone is geworden?
NEE, dat is compleet onlogisch, de is zo klein dat ik het hier niet eens in kan vewerken als cijfer, dat kan niet. Het is te mooi om toeval te zijn, er moet een ontwerper zijn geweest.

Nou mijn vraag, als zo een simpele iPhone een Designer heeft, wat dan over hele Universum, wat veeel meer complex is dan die kleine iPhone? Hoezo zou je dat dan wel als toeval bestempellen, dat is toch onlogisch? Zelfs wij als mensen zijn al veel complexer dan een simpele iPhone.

Conclusie:

Komend op mijn punt, we zien nu in dat dit allemaal geen toeval kan zijn, omdat het te mooi is om waar te zijn. Er zijn zoooveel bewijzen die ik je kan herinneren (aangezien het genormaliseerd is, zoals behandeld in rubriek 2), helaas heb ik hier de tijd niet voor, noch interesse omdat ik liever applicaties programmer als Computer Science and Engeneering student hahaha. Maar focus! Er moet dus minimaal één Designer zijn, een Opper-Macht die dit allemaal zo heeft gewildt en Gedesigned, DIT KAN ZEKER GEEN TOEVAL ZIJN! Toch? (Ja idd, dit kan zeker geen toeval zijn, praat ik tegen me zelf? Ja. Alhamdulillah, gun me die humor afentoe er tussen, je bent als bijna over de helft met het lezen XD, heb alle recht om nu informeel te doen ja :D:D:D, sorry, we gaan door).

4. Attributen van de OPPER-MACHT (de Meest Verheven is Hij)

Deze Ontwerper, ofterwijl Opper-Macht, zou dat een mens/steen/standbeeld/koe kunnen zijn? Of is het meer Iets boven onze capaciteit om waartnemen, soort van een Hoger Dimensie die we niet kunnen waarnemen. (Net als mieren bijvoorbeeld, die niet kunnen waarnemen dat heel de wereld rond is en draait om zich eigen as, en de zon, en dat er mensen rondlopen op heel de wereld, hun zien waarschijnlijk een grote schaduw en that’s it, maar kunnen hun zich nooooit voorstellen hoe het echt is in deze dimensie).

Inderdaad ik weet je antwoord, namelijk: deze Opper-Macht (complex Designer van Alles), zou boven onze kleine brein capaciteit moeten zitten. Zodat we het niet eens kunnen inbeelden. En dat, ja dat, in shaa Allah toekomstige broeder/zuster, dat noemen wij ALLAH. Bingo, heb je hem? Die Opper-Macht of Designer, hoe je het ook beschrijft, dat noemen wij ALLAH. Mooi, ik zal je zo zeggen, als je het tot hier aan toe volgt, en eens bent, zal je geen ander optie hebben dan Islaam. En zal Islaam je helpen om op beide werelden Succesvol te zijn, en niet alleen één. In shaa Allah (met de wil van ALLAH).

5 – intro: Zoek tocht naar ons doel (als mensen) in het leven

Nu we weten dat er een Designer moet zijn, aangezien het gewoonweg te prachtig is om gewoon überhaupt zelfs een simpele iPhone per toeval gevormd te hebben, laat staan het Hele Universum, inclusief ons met alle dieren erop en eraan. Moeten we ons afvragen, stel er is een God, zou hij dan niet op zijn minst ons berichten over:

 • Waarom we hier zijn?
 • Wat er van ons wordt verwacht?
 • Waar gaan we naar toe?
 • Waarom zijn we überhaupt gemaakt?

Om dit te beantwoorden gaan we in shaa Allah kijken in de geschiedenis, waar Allah ons dit bericht zou moeten gestuurd hebben, want hij moet ons op zijn minst wel geïnformeerd hebben, wat hij van ons verwacht, en waarvoor we hier zijn, als ik het aan mag nemen, dan weet ik vrijwel zeker dat we hier zeker niet zijn om belasting betalen & netflix te kijken tot onze dood, neem ik aan? XD.

5. Waar heeft God ons dat bericht met antwoorden gestuurd?

Laten we kijken in shaa Allah!!! Hierbij gaan we kijken, waar en hoe zou God die Bericht naar ons gestuurd hebben met antwoorden op onze vragenlijst, die we opzijn minst horen te weten om ons doel hier te weten. Hierbij heb ik een lijst gemaakt met de 5 grootste religie ter wereld (zie ‘note’, zometeen). 1. Christendom (33%), 2. Islaam (24%, dus van elke 4 mensen op de wereld is één Moslim, Alhamdulillah), 3. Hindoeisme, 4. Boeddhisme, 5. Jodendom. (Note: Jodendom is toegevoegd uit naamsbekendheid, ze zijn maar met max 20 miljoen mensen dus echt een kleine religie, de reden zul je zo weten, tip: het grootste reden is niet de holocaust nee). laten we beginnen en 1-voor-1 kijken op basis van het oudste boek.

 1. Hindoeïsme.

We zien dat Hindoeïsten naar standbeelden bidden, en claimen dat er meerdere goden zijn, en dus één niet genoeg is. Aangezien we al hebben bewezen dat het erkennen van op zijn minst één Designer (dus één God) genoeg is om alles in stand te houden, als de Hindoeïsten claimen dat één God niet voldoende is en er persé meerdere moeten zijn, dan moeten ze maar met bewijs komen, dat één niet voldoende is (nogmaals aangezien we het hebben bewezen dat er op zijn minst één nodig en voldoende is), maar dit hebben ze niet, en zullen ze ook nooit hebben.

Daarnaast, dit heb je vast wel meegekregen op school, geloven ze in dat een koe gelijk of hoger is dan een mens. Wat voor mij persoonlijk en elk ander gezonde persoon totaal onlogisch klinkt om zelfs voor te stellen, ook zou ik het me niet kunnen voorstellen om in koeienmest te badderen omdat het een uitreksel is van een heilige koe (zie video). Zodat als je slecht gedraagt je een varken zal zijn, en als je heel goed gedraagt, je een koe mag zijn… Dit klinkt voor mij veelste te onwaarneemelijk, en ik neem hier afstand van, en ik zal geen woorden meer benutten tbh over zo een krankzinnige vol sciencefiction claims.
(Sorry ik heb me een beetje uitgelaten op mijn emotie, maar op dit moment heb ik mijn logica weer boven mijn emotie, Alhamdullilah, kort en kracht concluse is: Kom maar met bewijs als één Designer niet voldoende is, en er persé honderden Designers moeten zijn die allemaal de vorm van een dier op aarde hebben, en soms ons komen bezoeken als goudvissen. Sorry er zit weer vleugje emotie tussen, heb me niet kunnen in houden, maar geloof me niks is gelogen, zoek maar op, ik lieg echt niet, begin maar is met ‘hindu cow poop’ via YouTube..)

2. Boeddhimse

Boeddhisme is geen religie, het is een lifestyle. Dit is echt zo kijk maar, ze erkenenn niet eens dat er een Opper-Macht is, en het is een splitsing van Hindoeïsme. We zochten antwoorden op onze waslijstje met vragen, aangezien ze zel niet eens claimen dat ze een Bericht hebben van deze Opper-Macht, kunnen we onze antwoorden hier niet vinden. Volgende :).

3. Jodendom

Stel je leest de Torah (de boek van de Joden), en je vindt het heel interessant, en logisch dat er staat 1 God, geen beelden, geen tekeningen van hem, etc. En je besluit een Jood te worden, enig idee hoe je een Jood wordt?

Kort: Niet, je moeder moet een Jood zijn om zelf een Jood te zijn. (Bron: Kiddushib 64B & Shulchan Aruch) Dus stel je vader is een hele goede Jood, en jij wilt ook heel graag, maar je moeder is geen Jood toevallig, pech, dan kan je geen Jood worden.

Als er een God een Religie zou maken hier, zou Hij dan een religie maken, waar alleen mensen bij kunnen als ze toevallig een specifieke moeder hebben? Hebben wij onze eigen moeders gekozen? Nee, Allah zou zeker geen discriminerende religie voortzetten. Allah is meest Eerlijk en de meest Gerechtig.

Note: Je kan btw tegenwoordig Jood worden via een PDF in te vullen op de website van de overheid van Israël, zodat je een interview met een Joodse rabbi krijgt (dus een soort van Imaam), en hij een stempel zet op je PDF. Maar dit is tegen het boek in, en zelfs al doe je dit, en je gaat helemaal naar Israël tussen je nieuwe Joodse broeders, toch zullen ze je minder zien, vooral orthodoxen zullen altijd wel denken, ik sta in het boek, ik ben een echte Jood. En deze groep (Orthodoxen) die veelvuldig bezig zijn met hun bloed-verwant religie zullen je niet eens erkennen als een Jood. Dus zo wel Theoretisch (volgens de bronnen die ik heb gestuurd) als Praktisch (voorbeeld hier boven) zal je zeker buitengesloten worden, en dus zal dit nooit uitwerken.

Ook zien we dat de Joden claimen dat de Torah gelijk geschreven is door de profeet Mozes (Vrede zij met hem), dat zou zeker kunnen (dat accepteer ik niet, nog weiger ik, ik zal het alleen accepteren als ik bewijs vindt vanuit de meest Authenthieke Boek van God), maar de huidige Torah die nu iedereen op zijn plank, heeft kan zeker niet het geval zijn. Reden: Er staat in over de dood van profeet Mozes (Vrede zij met hem) en wat er daarna gebeurde.

4. Christendom

We gaan er heel simpel en snel in: Maria (moge Allah tevreden zijn met haar), was maagd (dus dat ze met geen man samen is geweest in bed), en is bevallen van profeet Jezus (Vrede zij met hem), oké. Is geen probleem. Aangezien het makkelijker zou moeten zijn voor Allah om een mens te maken met 1 ouder, dan uit H2O & grond (dus met 0 ouders, zoals Adam en Eva, Vrede zij met hen).

Maar hun ideologie gaat als volgt, Jezus (AS) heeft geen vader, maar wel een moeder (een mens), dus ze zeggen, omdat Jezus geen vader heeft, is God zijn vader. Dus hij is zoon van God. Maar dit is onlogisch, hoe kan God een mens zijn? En stel dat het zo werkt, wat dan over Adam en Eva (Vrede zij met hen), hun zijn de eerste mensen ter wereld, geen vader noch geen moeder, zijn hun van vol bloed God? In hoeveel goden geloof je dan, 5? God, Jezus, Adam, Eva, Heilige Geest? Hoe wil je bewijzen dat er 5 Goden nodig zijn?

Oke for the sake of argument, stel we negeren deze grote inconsistentie, stel Jezus is God, hoe kunnen wij volgens hun eigen boek, als mensen God hebben opgehangen aan kruis en God hebben vermoord? Wie zijn wij als mensen om dat te doen? Daarnaast is God na 4 dagen uit de dood opgestaan, wie heeft de wereld 4 dagen lang geleidt?

Dit zit vol met tegenspraken en inconsistentie. Daarnaast zijn hun boeken helaas niet meer authentiek. Als in er zijn meerdere versies van de bijbel, en elke stroming heeft weer zijn eigen, en zelfs binnen een stroming hebben ze weer verschillende bijbels. We zien hier duidelijk benodigdheden om dat God weer een profeet stuurt, om zijn Religie op te schonen, en weer met de Authentieke waarheid te komen.

Daarnaast sprak profeet Jezus (Vrede zij met hem) Aramees, dat is een Semitische taal (semitische taal familie o.a.: Hebreeuws, Aramees, en Arabisch), terwijl er géén Bijbel bestaat in het Aramees, de oudste Bijbel die er bestaat is in Latijns/Grieks. Ook worden de Gospels in de Bijbel genoemd naar de metgezellen, terwijl de metgezellen ze zelf niet hebben geschreven, in … zien we duidelijk dat de metgezellen vissermannen waren in de Galilee, die ongeletterd waren (dus niet konden schrijven nog lezen), ze zijn genoemd naar de metgezellen, maar het is geschreven door iemand die: de profeet Jezus (Vrede zij met hem) niet heeft gezien, nooit in zijn leven. Daarnaast heeft de schrijver niet eens iemand gezien, die de profeet Jezus (Vrede zij met hem) ooit heeft gezien.

Hierdoor is dit incorrect en gaan we door naar de aller laatste, de Islaam.

5. Islam

De Koran is er maar ééntje van in heel de wereld, dat maakt het uniek. Want in Islaam de vertaling van de Koraan, is niet een Koraan, maar een vertaling van de Koraan. Dus waar je ook zal gaan, naar Afrika, China of Amerika, ze zullen overal het gebed (dus de Koran) in het originele Arabisch reciteren. Dat maakt dit zo mooi, want blijkbaar als we een bron hebben van de Koran, dan zal dit elke Moslim moeten accepteren.

Het is de zelfde God, God veranderd niet, alleen zijn verwachtingen (regels) naar ons toe veranderd bij tijd & profeet.

Bij het lezen van de Koran, meteen in Surah (Hoofdstuk) 3, Ayaah 3, wordt het beeld van Islaam ons meteen duidelijk.

“He has revealed to you ˹O Prophet˺ the Book in truth, confirming what came before it, as He revealed the Torah and the Gospel”

(Koran, Surah 3 Ali`imran: Ayaah 3)

Aangezien de Koran alleen direct geopenbaard is naar de profeet Muhammed (Vrede en Zegeningen met hem) bestaat het dus alléén direct 100% uit God zijn Woord. In de Ayaah Zegt God dat Hij “De Boek van Waarheid” heeft geopenbaard (e.g. de Koran), “Als een bevestiging voor wat er voorheen kwam”, Wat kwam er voorheen? “Hij de Torah en de Bijbel (Evangelie) geopenbaard” hmm, subhan’Allah (Allah is perfect). Dus blijkbaar is er maar één God, Allah. Die ons allemaal vrome profeten heeft gestuurd met om ons antwoorden op die vragen te voorzien. Een profeet bekent letterlijk “Een Booschapper van God”, zodat er één God is, en dat hij profeten dus van Adam tot aan Nuh (Noah), Ibrahim (Abraham), Musa (Mozes), Dawuud (David), Isa (Jezus), en tot slot profeet Muhammed, Vrede en Zegeningen met alle profeten, heeft gestuurd.

Dit klinkt super logisch! En maakt zo veel sense, dus al deze religie’s (Christendom & Jodendom & Islam) geloven eigenlijk in de zelfde God, alleen helaas zijn de eerste twee Berichten van de profeten verloren gegaan (dus nietmeer Authenthiek) waardoor het gezuiverd is met de Islam (Zoals bewezen zijn de andere niet Authenthiek, alleen de Koran is Authentiek).

Kijk dit maakt zo veel sense, en dit is de enige religie die we hebben behandelt waarvan het Boek Authenthiek is en gelooft in één God alleen. Die zelfs niet te imagineren valt met onze kleine brein. Dus eigenlijk elke profeet van Adam tot aan profeet Mozes, David, Jezus, tot aan profeet Muhammed (Moge de Vrede en zegeningen van Allah op ze allemaal rusten), hadden allemaal één het zelfde bericht, namelijk “Aanbidding naar Allah alléén”.

Semitische taal, de taal die het sterkste is op de gehele wereld (op basis van het beschrijven, sterke woordenkeuze), de taal die Allah (SWT) koos om ons te onderwijzen, zodat we het beste kunnen begrijpen.

Tevens wat we zien is dat profeet Mozes Hebreeuws sprak, en profeet Jezus Aramees sprak, en profeet Muhammed Arabisch sprak. Alle drie deze talen vallen onder het Semitische taal familie. Het is klaarblijkelijk dat profeet Jezus (Vrede zij met hem) niet God addresserde als ‘God’, maar in het Aramees, namelijk “Ellah”, ik lieg niet dit is echt de taal die Jezus Vrede zij met hem sprak.
Arabisch: Allah
Aramees: Ellah
Hebreeuws: Eloh (soms doen de ze -‘im’ erachter, dat maakt het meervoud, dit doen ze voor respect, net als in het engels zeg je naar 1 persoon ‘You’, wat meervoud is.)
Het is duidelijk dat profeet Jezus vrede zij met hem nooit zelf ‘God’ zei, maar dus direct ‘Ellah’ (Allah).

Voordat je nu de Islaam binnentreedt en een vrome Moslim gaat zien (in shaa Allah) wil ik je nog de bewijs van de profeet Muhammed Vrede en Zegening geven, waarom hij een profeet is. Dit ga ik doen op alléén kennis die door iedereen is erkent, dus dit vind je niet alleen in onze boeken in Islaam, de kennis die ik nu ga vertellen is erkent door iedereen.

6. Bewijs dat de Profeet Muhammed (Vrede en Zegeningen met hem) een profeet is!

Voor profeet Muhammed (Vrede en Zegeningen met hem) waren ze in Mekka standbeelden aan het bidden, toen de profeet Muhammed (Vrede en Zegeningen met hem) profeet werdt, riep hij ze meteen op dat ze moesten stoppen met het aanbidden standbeelden die ze ook nog is zelf maakten, helaas werdt hij hierdoor mishandelt door de Paganisten (de mensen die standbeelden aan bidden), en zelfs uit zijn eigen stad verjaagd, naar Medina toe. Hij is uiteindelijk terug gekomen, en heeft heel Mekka zonder enig bloed (een paar kleine opstokingen voorbehouden), heeft hij heel Mekka veroverd, en sinds dien is er geen standbeelden of andere nuttelose objecten aangebeden, en tot op de dag van vandaag bidden ze enkel en enkel één God aan die niet waartenemen is met onze kleine hersenen, boven onze dimensie, Subhan’Allah.

Dus besef wat hebben we eigenlijk, we hebben hier typisch een profeet casus (verhaal). Een weeskind uit de woestijn die niet eens kon lezen noch schrijven, heeft opgeroepen om tot één God te bidden en om te stoppen met standbeelden aan te bidden. Uiteindelijk is hij mishandelt door zijn eigen volk en ook nog is verjagen door zijn eigen volk, en is hij vervolgens terug gekomen aldus zonder enig bloed Mekka veroverd, en alle standbeelden opgeruimd en sinds en sinds dien is er enkel één God aangebeden die niet te voorstellen is. Daarnaast heeft hij ook geen wraak genomen op de mensen die hem mishandelde, in tegen deel heeft hij ze allemaal vergeven. (Er zijn tiech veel bewijzen, en zelfs sterkere dan deze, maar deze is de kortste en meteen krachtigste bewijs, tot nu toe iemand die gelooft dat God geen standbeeld, mens of iets anders kan zijn, heeft op dit moment erkent dat profeet Muhammed (Vrede en Zegeningen met hem) daadwerkelijk een profeet is).

7. Bewijs dat de Koran nog steeds Authenthiek is!

(Notitie van de schrijver, voorzichzelf: Ayaah (Allah neemt het opzichzelf om het te Behouden, niet wij) , desondanks: Hafeedh-Systeem via Logica & University of Birmingham voor de kuffar via kuffar.)

Dat de Koran onveranderd is en altijd zo zal blijven is dit niet onze verantwoordlijkheid als Moslims om dit te beschermen, aangezien het Allah (Subhanahu we te’Ala) op zichzelf heeft genomen om de Koran van corruptie te Beschermen, Alhamdulillah.

“Verily We: It is We Who have sent down the Dhikr (i.e. the Quran) and surely, We will guard it (from corruption).”

(Koran, Surah 15 Al-Hijr: Ayaah 1), note: ‘We’ is hier een Royal We, net als in het Engels zeg je tegen een groep ‘You’ en tegen individueel gebruiken we nog steeds ‘You’ uit respect. In de Semitische taalfamilie is dat ook zo, net als bij Elohim, wat meervoud is en uit respect wordt gebruikt, terwijl er duidelijk gerefeert wordt naar Individu.

Alhamdulillah, graag staan we te popellen om je toch nog het systeem uit te leggen op een logische wijze, aangezien we hier op basis van Logica gaan bewijzen.

In de tijd van de profeet Muhammed Vrede en Zegeningen met hem was de Koran zo wel Schriftelijk opgeschreven als gememoriseerd. De overgrote meerderheid waren toen analfabeten, en wisten de Koran van kaft tot kaft in uit hun hoofd, dit is meer efficiënt dan een Boek thuis hebben en niet uit hoofd kennen, zodat als het gebed wordt gereciteerd (er mag alleen Koran worden gereciteerd staand hardop in het gebed), iedereen per direct door heeft waar een fout is gemaakt op staande plekken, i.p.v. elke keer het fysieke boek erbij te betrekken. Hierdoor is een hafeedh (NL: Bewaker, dus iemand het Boek van God van kaft tot kaft kent uit zijn hoofd, ongeveer 604 pagina’s) een legitieme manier om de Koran Authenthiek houden.

Aangezien als nu de drukkerijen zelfs als één puntje verkeerd afdrukken, zullen de Moslims dit zeker doorhebben omdat ze het dagelijks reciteren en (bij het ergste geval) ook al waren alle exemplaren verdwenen ze het nog uit hun hoofd kenden en bij elkaar weer in wisten te zetten. Dit gaat zodanig door dat op de dag van vandaag er in Somalië 70% (*factcheck*) de Koran uit zijn hoofd kent van kaft tot kaft, tevens kent iedere Moslim vast wel minimaal één persoon die een Hafeedh is, zelfs in het Westen.

Los van de Moslims zelf, zijn de ongelovigen ook ermee eens dat de Koran nog steeds Authentiek is (onveranderd)

Hoe wel wij als Moslims de wetenschap niet als leidraad zien, maar wel toejuichen, aangezien we telkens zien dat wetenschap veranderd (bv voorheen was zonnebloem olie goed en gezond, en nu is het olijf olie), zo zien we veel theoriën wat als feit wordt neergezet, en vervolgens een tien of dertig jaar later komt er een ander wetenschapper die het weer ontkracht en met een beter conclusie komt, het zou me niet verbazen dat ze over zestig jaar de ‘feiten’ van nu neerhalen. De Koran en Sunnah integendeel is nooit veranderd in 1400 jaar, Alhamdulillah.

Bewijs op basis van wetenschap (voor de mensen die wetenschap als leidraad zien): University of Birmingham (Verenigd koninkrijk) claimt één van de oudste Koran exemplaren te hebben gevonden, voorheen de Moslims waren niet rijk, en schreven de Koran op botten/bladeren/witte binnen kant van vacht van een dier. Tegenwoordig kunnen ze met de huidige Technologiën en machines kijken, wanneer dit dier is gestorven, als in ze kunnen het huid gebruiken om dat te meten, wat blijkt, het is van de tijd van de profeet Muhammed (Vrede en Zegeningen met hem), en na het vergelijken met de Koran die we nu allemaal vandaag op de plank hebben, hebben de wetenschappers geconcludeerd dat de Koran die nu iedereen op de plank heeft, authentiek is.

Bron: https://www.youtube.com/watch?v=C-HDFiC2boQ&t=68s (University of Birmingham kanaal zelf)

Dus voor de mensen die zeggen wetenschap zegt wereld is rond, dus het is rond. Maar zelfde wetenschap toont aan dat de Koran authentiek is en dit nog blijft ontkennen, is daadwerkelijk een hypocriet (heeft dus zijn emotie boven zijn eigen logica, en we dragen hem op om de Koran & Sunnah boven wetenschap te zetten, sinds de Heer perfect is, en wij mensen juist daadwerkelijk fouten maken en soms enorm).

AFTER ALL CONCLUSIE

Nu we hebben bewezen dat er één God is: Allah (Subhanahu we te’Ala, NL: De meest Geprezen en de meest Verheven is Hij), en dat profeet Muhammed (Vrede en Zegeningen met hem) een waarachtige profeet moet zijn. Zijn we per definitie Moslim, alleen moeten we het officieel maken.

Waarom? Want we zijn hier niet voor om..

8. SHAHADA

Getuigenisss!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Geen stress in het leven hier om geen risico te nemen voor het hiernamaals.

Ons doel is om in beide leven goed te leven, en niet alleen hier. Wat is er beter dan ’s nachts slapen gaan met het goede gevoel dat je alle verplichtingen heb uitgevoerd die we hebben als mens (tenopzichte van onze Heer), en dat dus in de Hemel komen? Je leeft dan stress vrij heel je leven, en dat is onkoopbaar, geloof me.

9. Verplichtingen als Moslim

 1. Shahada (geloofsovertuiging), dat heb je net gedaan in shaa Allah. Maar het is niet alleen bij woorden laten, we horen er ook naar te leven. Als in met één keer uitspreken komen we er ‘niet van af’, we horen ook er aan te houden, en niet naar standbeelden of dieren te bidden, noch in ‘bijgeloof’ te geloven zoals: Turkse blauwe oog, hand van fatima, driehoeks ketting met surah uit Koran, deze objecten zullen ons niet beschermen, als we zeggen dat een steen kracht heeft en ons kan beschermen van roddels, dan is dit onwaar, en attributen we eigenschapen van Allah (Subhanahu we te’Ala) aan useless niet levend ding).
 2. Bidden 5 keer per dag! Waarom bidden we!?
  Ja het is ‘goed’ en ‘is 1 op 1 gesprek met Allah (Subhanahu we te’Ala)’ dat klopt, maar ik vroeg een reden.

  Reden is simpel, en ik zal je in shaa Allah zonder het antwoord te zeggen, je het antwoord zelf laten bedenken, met 4 simpele vragen, ben je er klaar voor? Bismillah:
  A. Stel, ik geef u 1000 Euro, zou je blij zijn?
  – Ja.

  Zou je mij op zijn minst bedanken?
  – Ja zeker, is wel zo aardig.

  B. Stel, ik zeg van, je krijgt één MILJOEN Euro, enige wat ik van je verwacht is dat je me elke dag bedankt. (dus een WhatsApp berichtje van 10 min per dag of iets in die richting) Zou je dat doen voor één MILJOEN Euro?
  – Ja, anderen werken voor 40 uur per week en krijgen paar duizend Euro, dit is één miljoen voor alleen bedanken. (ook al zei je dat er niet bij, had ik je zeker bedankt vanuit mijn hart).

  C. Mooi, stel ik ga helemaal wild en ik zeg, weetje wat, ik geef je 500 MILJOEN Euro, vergeet alles, enige wat ik wil is, je twee ogen (zodat je geen zichtbaar vermogen meer hebt), zou je dat doen?
  – Nee, tuurlijk niet, mijn ogen zijn meer dierbaar dan 500 MILJOEN Euro, meer waard. Wat heb ik zelfs aan dat geld zonder dat ik kan zien?

  D. Nee he inderdaad, nu mijn hele punt en mijn laatste vraag he:
  Allah (Subhanahu we te’Ala) heeft je die twee ogen gratis gegeven, hoe vaak heb je hem bedankt?
  Daarnet zei je dat je voor 1 miljoen mij elke dag zou bedanken, en dat je ogen zelfs meer waard zijn dan 500 miljoen Euro.

  Snap je nu waarom we naar Allah (Subhanahu we te’Ala) bidden?
  – (Emotioneel) Ja.
  Note van schrijver: hahah Elhamdulillah, ik hou van ze, ik hou echt van zulke broeders/zusters. Moge Allah (Subhanahu we te’Ala) hun mooie zuivere hart zelfs meer Blessen.
  Nu vraag ik het je nog een keer, waarom bidden we naar Allah (Subhanahu we te’Ala)? Ik zoek één woord, wat het mooi laat zien.
  – Dankbaarheid.
  Inderdaad broeder prachtig. Ma shaa Allah. Okee. We bidden dus 5 keer per dag, we horen natuurlijk schoon te zijn als we naar de Heer van Alle werelden en Alles erin bidden, we pakken dit met stappen op in shaa Allah, bijvoorbeeld het ochtend verplichte gebed duurt niet langer dan 10 min, als je puur het verplichte doet. En is nu (in Januari) rond 08:00 uur (tussen fajr en zonsopkomst). Als je dit alleen hele maand volhoudt, en misschien zelfs 2 (optioneel) + 2 (verplicht) bidt, dan ben je man, en dan ben je binnen. (Zie gebeds handleiding en aanpak hier: URL moet komen in shaa Allah).
 3. Zekaat (Armoedebelasting), dit geldt alleen als je boven +- 80 gram goud waarde aan geld hebt (goud koers veranderd natuurlijk continu, maar verschilt gelukkig niet dramatisch, nu is het op ongeveer €3200,-), dus als je zelf gelijk of meer dan dit bedrag aan geld hebt (je hebt dus voldoende Alhamdulillah) dan moet je een deel aan meer behoeftigen geven (die dus niet aan die grens zitten). Natuurlijk naar Moslims die ook daadwerkelijk het niet zullen uitgeven aan onzin zoals drugs/alcohol/zina.

  Maar laat ik je zo zeggen het minimaale wat verplicht is, is maar 2,5%, dat is niks. Waarom? Stel je hebt €3400 op je rekening, 2,5% daarvan is maar (Berekenig: 3400/100*2.5) = €85,-. Dus vijf-en-tachtig Euro PER JAAR!, Dat is niks, bro dat is per maand (Berekening: 85/12) = €7,08. Broeder ik ken mensen met sport abonnementen van €40,- permaand, wat is dit €7,08 per maand? Hoezo zouden ze dit klein beetje niet eens kunnen missen? Hoe gierig ben je dan. Dit in islaam is randje van gierig, de profeet Muhammed (Vrede en Zegeningen met hem) gaf letterlijk alles. Hoe wel dit voor ons als Moslims genoeg is, en hebben we de verplichtingen zo voldaan, Alhamdulillah.
 4. Vasten in Ramadaan, ja we vasten een maand lang, maar waarom?
  Mensen geven redenen zoals “om te voelen zoals armen voelen”, maar die vasten ook. Waarom zou iemand die dagelijks al hongerigheid voelt ook moeten vasten dan (als het was om te voelen zoals armen)?
  Het is inderdaad mooi meegenomen als een Westerling hier in Europa, om is een keer te daadwerkelijk voelen hoe het is om in zo een situatie te zitten, daar niet van. Maar er is een groter reden.

  Ramadhaan is de maand waarin de Koran kwam, in deze maand lezen we allemaal de Koran van kaft tot kaft. We focussen puur op ons zelf, of ons gedrag en ethiek overeen komt met de Koran & Sunnah, dus het is een soort van self-reflection maand waar we ons zelf weer zuiver willen houden, en vergiffenis van de Almachtige te krijgen.

  We distansiëren ons van twee stimulus (Bron: Shaykh Hasan Ali www.safaracademy.co.uk) wat ons van deze wereld laat houden,
  1. Buik (eten), dit neem eigenlijk best veel tijd in beslag, en dit laat ons van de wereld houden. Dus we eten en drinken niet (nee ook geen water, *glimlacht*) van zons opgang tot zonsondergang.
  2. Dat tussen de dijen (Erotisme zijn met onze vrouw(en)). Vrouwen zijn een blessings van Allah en super prachtig, wat ons totaal aantrekt en volgens wat onderzoek zelfs zelfde effect als drugs heeft bij mannen. Het zorgt ervoor om van de wereld te houden, terwijl we in deze maand volledig op het hiernamaals willen focussen, doormiddel van ons zelf echt onder een loep door te nemen en een beter persoon te worden (d.m.v. onze tekortkomingen t.o.v. de Koran & Sunnah te vullen, en in deze maand in ons leven te implementeren, ik had vorige Ramadhaan liegen aangepakt, Alhamdulillah je kan op 2 handen tellen hoevaak ik heb gelogen afgelopen drie kwart jaar).

  Als we ons zelf even een maandje distansiëren van deze 2 aandrijfmotoren wat ons van deze wereld laat houden, dan kunnen we lekker volle aandacht en focus geven aan ons zelf, zodat we kunnen voldoen aan de Koran & Sunnah.

  Tevens ik dacht persoonlijk altijd dat vasten ongezond was, aangezien we heel lang niet eten noch drinken. Maar dit is ontkracht door wetenschappers, wat we kunnen gebruiken als hulpmiddel maar wetenschap is niet leidend. Blijkbaar als we elke dag eten en drinken, komen er in die darm (herinner je nog voorheen, minimaal 6 meter lang) scheurtjes van het eten wat door in gaat. Onze buik/maag(1 van 2) gebruikt 70% (don’t quote me on this number, FACTCHECK moet nog gebeyren) van zijn energie om het eten te verteren, en het overige alleen om deze ‘gaten’ te repareren. Hierdoor als we vasten van zonsopkomt tot zonsondergang, en geen eten noch drinken hebben, dan heeft onze buik/maag(1 van 2) alle tijd om deze goed te repareren. Ook hebben we zelfs een uitleg op Nederlandse TV, van de nederlandse dokters hier over gezien, die zijn van mening dat het beter is dan medicijn behandelingen zelfs, subhan’Allah. (VIDEO ZETTEN!!)

  Maar wat na deze maand, dan zal het toch weer langzaam scheuren en scheuren? De profeet Vrede en Zegeningen met hem, hij ging door, als in hij vaste elke week Maandag en Donderdag ook, dit is niet verplicht voor ons, maar juist extra Hasanat (Goede daden) om het te doen.
Vasten schakelt slechte cellen uit en ondersteunt goede cellen, het wordt gebruikt in combinatie met chemokuren tegen kanker (tumor).

5. Tot slot, Pelgrimtocht (Hajj) naar Mekka, de Ka’ba (zwarte kubus in Mekka) is gebouwd door profeet Ibrahim (Abraham, Vrede zij met hem) samen met zijn zoon profeet Ismael (Ishmaël, Vrede zij met hem) met opdracht van Allah (Subhanahu we te’Ala). Sinds dien zijn we opgedragen om het huis (symbolisch) van Allah te bezoeken. We verrichten minimaal 7 rondjes (rechts) om de Ka’ba, en we verheelijken onze Heer, met dankbaarheid en we tonen berouw voor onze tekortkomingen, aangezien we niet perfect zijn als mensen.

Moslims worden begraven ingewikkeld in twee witte lapstof (boven kant & onderkant), niet meer en niet minder. Als in, we nemen onze eigendommen niet mee in de graf, we laten ze achter voor onze naasten zodat ze het kunnen gebruiken. Als we naar pelgrimtocht gaan, dan doen we aan wat we zullen aan doen in de graf. Twee witte lapstof. Dit is een heel mooi instelling, want we verlaten eigenlijk alles, we zorgen ervoor dat geen openstaande leningen zijn, dat we het allemaal goed hebben gemaakt met de mensen die we hebben gekwetst, en dat we onze naasten allemaal hebben bezocht of ze het goed hebben of niet, en of het tussen ons goed is.

Dan gaan we volledig om wille van Allah naar Mecca toe met de instelling van “We hebben achter alles gelaten, we komen naar u O Heer!” we zijn niet uit op wereldse materialisme, we zijn uit om puur naar u te Bidden voor Dankbaarheid en om Genade te vragen.

Wat zooo leuk is, daar is letterlijk iedereen van blank tot donker, van Aziatische oog types naar Europese, totaal verschillende mensen, want ons bij elkaar verzameld is de Waarheid, namelijk dat we broeders en zusters zijn en gezamenlijk Allah alléén aanbidden, en niemand anders. Een van de prachtigste dingen is ook het feit dat iedereen die 2 witte lapstop aan heeft, dus je ziet totaal niet wie rijk of wie arm is, iedereen is gelijk. Je praat ook met iedereen wie je niet kent, ongeacht huidskleur, je zegt puur: “Assalaamu Alaikum wa Rahatullahi wa Barakatuh” (NL: Moge de Vrede, Genade, en Zegeningen van Allah op je rusten) tegen een willekeurige vreemde, en hij/zij zal terug antwoorden met “Wa alaikum asSalaam wa Rahmatullahi wa Barakatuh”. Natuurlijk met een glimlach. Pak die goede daden!:

The Messenger of Allah (ﷺ) said: “Every good is charity. Indeed among the good is to meet your brother with a smiling face. …”

Hadith (Overlevering) in Jami` at-Tirmidhi 1970,  Book 27, Hadith 76.

Je zal het zeker nooit vergeten, is geweldig dit! Ook merk je dat je in een systeem zit, en het lijkt net alsof dit letterlijk de Hemel is waar je thuis kan zijn, en je totaal niet denkt aan je status, maar puur en puur alleen om goede daden, willekeurige mensen ontmoeten, knuffelen, samen eten, samen bidden, samen Koraan reciteren, geweldig! Ik kan hier uren over door gaan, maar nu je Moslim bent, Alhamdulillah nogmaals welkom terug. We zijn broeders, en ik geef om je om wille van Allah (Subhanahu we te’Ala).

10. Surah Ikhlaas (Oprechtheid) van de Koran

Surah (moet nog komen in shaa Allah)

Citaat

Inhoudsopgave

1. Wat is Bewijs? & Wat accepteren we als Bewijs?
2. (Optioneel) Normalisatie besef.
3 & 4. Bewijs van Allah (Subhanahu we te’Ala).
5. Bewijs van Islaam (d.m.v. kort en krachtige 1-op-1 ingang bij alle Religieën).
6. Bewijs dat profeet Muhammed (Vrede en Zegeningen met hem), een profeet is.
7. Bewijs Authenticiteit de Koraan.
8. Risico besef -> Shahada (zonde reiniging).
9. De 5 zuilen van Islaam (Verplichtigingen als Moslim(a)).
10. Surah Ikhlaas (Oprechtheid).

Laat Ons Nu Weten!

Heeft dit jou op enig manier geholpen? We horen dat graag! Stuur een simpele email naar [email protected] zodat we weten of we dit moeten voortzetten of niet. Ook horen we graag uw feedback, en eventueel verbeteringen in shaa Allah!

Belangrijk: Ook zouden we zeker u kunnen helpen met het praktiseren van de Waarheid, aarzel niet en stuur uw telefoonnummer, zodat we toevoegen in een WhatsApp groep, met meerdere terugkeerlingen die precies in het zelfde situatie als u zitten/hebben gezeten. Alhamdulillah!